Veel gestelde vragen


Hoe kun je doneren?
Zoek bovenin bij het vergrootglasicoontje of ‘Zoek een collectant’ naar de collectebus waarin je wilt doneren. Of doneer in de algemene bus van het Diabetes Fonds https://www.diabetescollecte.nl/diabetes-fonds.

Hoe kan ik me aanmelden?
Meld je aan op de homepagina op https://www.diabetescollecte.nl/ via Facebook of met je e-mailadres.

Ik heb geen Facebook. Kan ik een collectebus aanmaken zonder Facebook account?
Ja, je kunt ook een collectebus aanmaken met een e-mailadres. Gebruik hiervoor deze link. https://www.diabetescollecte.nl/aanmelden/email

Wat vul ik in bij de motivatie?
Op de pagina begint de tekst met ‘Ik collecteer omdat .. ‘ Vertel waarom jij collecteren voor het Diabetes Fonds zo belangrijk vindt. Het gaat om jouw verhaal. Wanneer je het erg moeilijk vindt kun je onderstaande tekst gebruiken:

1,2 miljoen Nederlanders moeten dagelijks leven met diabetes. Elke 10 minuten komt daar nog iemand bij. Diabetes heeft een enorme, voor anderen vaak onzichtbare, impact op het dagelijks leven. Het Diabetes Fonds werkt hard aan een beter leven voor mensen met diabetes en brengt genezing van diabetes steeds dichterbij. Help je mee met een bijdrage?

Ik heb een account aangemaakt, maar wil een andere foto. Hoe doe ik dat?
Je foto kun je aanpassen wanneer je ingelogd bent. Klik rechtsboven op het poppetje en kies voor 'profiel wijzigen'. Hier kun je je profielfoto wijzigen. Neem hiervoor een foto van minimaal 50 kB anders is deze niet scherp.

Hoe werkt de online collectebus?
Na aanmelding krijg je van ons jouw persoonlijke pagina met jouw collectebus. Deze persoonlijke pagina kun je via WhatsApp, e-mail en social media verspreiden. Jouw familie en vrienden kunnen op deze pagina heel eenvoudig anoniem in jouw collectebus een online donatie doen.

Hoe vraag ik anderen om een gift?
Maak je bericht persoonlijk. Vul waar <ontvanger> staat de naam in van de ontvanger.

Tips voor een e-mailbericht
Ga je meerdere personen in één keer mailen? Zet je contacten dan in de BCC (verborgen kopie). Zo zien ontvangers de e-mailadressen van de anderen niet en blijft iedereen voor elkaar anoniem.

Hoe kunnen mijn familie en vrienden geven?
De donatie kan eenvoudig via iDEAL of een eenmalige incasso (machtiging). Voor de incasso vragen we het IBAN rekeningnummer.

Is het veilig om online te doneren?
Ja, online een donatie doen is eenmalig en kan anoniem, je hoeft je naam namelijk niet in te vullen. We vragen niet om een telefoonnummer of e-mailadres, dus je zult nooit gebeld of gemaild worden na het doen van een gift. Daarnaast heeft de website het Privacy Waarborg, dat betekent dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens.

Kan ik ook een Tikkie sturen?
Ja, je kunt ook een Tikkie sturen. Ga hiervoor naar je persoonlijke pagina. Klik bij de manieren van delen op ‘Stuur een Tikkie’. Kies dan eerst een bedrag en bepaalt hoe je jouw Tikkie wilt delen. Dit  kan via WhatsApp of via e-mail. Wanneer de ontvanger op de link in het bericht klikt, ziet hij of zij het door jou gekozen bedrag en kan het geld direct via iDEAL overmaken. De donatie komt dan meteen in jouw collectebus terecht.

Tip: Je kunt ook eerst voor meerdere bedragen een Tikkie-link aanmaken en zo je vrienden zelf de keuze bieden wat ze willen doneren.

Ik collecteer aan de deur voor het Diabetes Fonds. Heeft dat nog wel zin, als jullie ook online gaan collecteren?
Met de online collectebus verwachten we juist de mensen te bereiken die we niet aan de deur bereiken. Ook heb je de mogelijkheid om ook mensen te laten geven die niet thuis zijn, door de ‘niet thuis’- kaart door de bus te doen. Natuurlijk mag je zelf bepalen of je een online collectebus aanmaakt. Wij waarderen de inzet van onze collectanten die langs de deur lopen enorm!

Gezien de daling van de collecteopbrengsten de afgelopen jaren en de signalen die we krijgen van collectanten proberen we samen met andere fondsen nieuwe manieren te vinden om de collecteopbrengst te verhogen. Het is en blijft voor het Diabetes Fonds een heel belangrijke bron van inkomsten, waarmee we veel extra onderzoek mogelijk kunnen maken om betere behandeling en genezing van diabetes mogelijk te maken.

Hoe verwijder ik mijn online collectebus?
Stuur een e-mail aan collecte@diabetesfonds.nl en wij verwijderen dan de online collectebus voor je.