Thumb c4a9e5de44dc6aaa473427c076882e0642722b28
2cebc23b105bdda0a994da5d4912e0be21b2e373

Tobias van de Vis

Ik collecteer omdat:

Wij ongelooflijk trots zijn op onze dappere zoon Tobias die sinds een half jaar heeft moeten leren leven met Diabetes type 1. Sinds de diagnose heeft hij 750 spuiten met insuline gehad en de helft aan vingerprikken, maar dat staat zijn (veer)kracht, blijdschap en levenslust niet in de weg.

Wij zijn ontzettend onder de indruk van zijn eigen verantwoordelijkheid, hoe hij als 4-jarige al weet wat hij wel of niet kan eten zonder sleutels nodig te hebben zoals hij insuline noemt, hoe hij om een spuitje vraagt voordat wij gaan eten en hoe hij in de klas zijn bloedwaarden zelf scant en met de juf overlegt of het goed is of niet. Maar hoe knap we dit ook allemaal van hem vinden, zo confronterend is het ook, want dit zijn dingen waar een kind niet over na zou hoeven denken en waar een kind zich niet mee bezig zouden moeten houden. Hij zou niet op school uit de kring gehaald moeten worden voor een insulinespuitje zodat hij daarna met de klas een broodje kan eten. Hij zou als tussendoortje gewoon een banaan moeten kunnen eten en met een kinderfeestje, Sinterklaas of Halloween gewoon snoepjes mogen eten zonder dat wij dit eerst voor hem af moeten wegen en een spuitje met insuline moeten geven.

Maar ondanks dat het goed met hem gaat en dat ermee te leven valt, wensen wij dat hij - en alle andere kinderen en volwassenen die 24/7 met Diabetes type 1 leven - op een dag niet meer elk moment hiermee hoeven bezig te zijn. Dat het leven voor hem vrij is van bloedwaarden te meten, vrij is van koolhydraten en insuline berekenen, vrij is van insuline spuiten, vrij is van infuussetjes, slangetjes, pompjes en sensoren, vrij is van na te denken wat je gaat doen, hoeveel inspanning dit geeft en welk effect dit op de bloedglucosewaarden heeft, vrij is van angsten voor mogelijke toekomstige complicaties… oftewel dat hij echt vrij is, want dat zijn mensen met diabetes geen enkel moment.

Door geld te doneren komt deze vrijheid iets dichterbij. De ontwikkelingen van de kunstalvleesklier zijn veelbelovend en daarnaast lopen er verschillende onderzoeken die erg hoopvol zijn.

Tikkie
0

donaties

€ 0

ingezameld