Joyce Hesterman

Ik collecteer omdat:

Op deze foto is Louis onderweg naar het lab. En zelfs van bloedprikken maken we een feestje! 

Het is het afgelopen jaar een beetje ons levensmotto geworden (en we zijn er best goed in) want wij maken echt van elke situatie het allerbeste! 

Zo ook het leven met Diabetes. We roepen tegen iedereen heel hard dat we ons niet willen laten leiden door die rotziekte, en dat we Diabetes ‘gewoon’ inpassen in ons leven. 

Maar de dagelijks realiteit is soms best anders... Diabetes is namelijk topsport.

Om goede bloedwaarden te houden ben je 24/7 bezig met balanceren, vooruitdenken, anticiperen en analyseren. Naast het nare fysieke gedeelte is er dus ook vooral de mentale druk. Het zijn de lange slapeloze nachten vol hypo’s en de steen in je maag-dagen op school, vakantie en playdates. 

Dagje verslappen en dus minder goede waardes? Zitten erbij. Maar de consequenties van Diabetes zijn zo heftig dat ik ze niet hardop durf uit te spreken. Dus zetten we de schouders er weer onder, tanden op elkaar en doorgaan. 

Het idee dat wij dit straks niet meer ‘hoeven’ omdat Louis zijn eigen ziekte gaat managen, breekt mijn hart in duizend stukjes. 

Dan gaat híj deze last dragen. 24 uur per dag, 7 dagen per week, overal waar hij ook is.

Liefst houden we hem weg bij deze realiteit. Blijf maar lekker jong en zorgeloos. Maar dat is niet reeel.

Daarom collecteren wij in november Diabetes maand, niet alleen voor Louis, maar ook voor al zijn stoere diabuddy’s van over de hele wereld. 

Opdat zij de eerste generatie mogen zijn die de genezing van Diabetes type 1 gaan meemaken. En een toekomst, in een gezond lijf tegemoet kunnen zien. Zonder alle zorgen, zonder alle naalden. 

Jong zijn en genieten! 

Vrij zijn en leven zonder angst. Daar gaan wij voor!

Help jij mee? Doneer nu! Samen krijgen we Diabetes de wereld uit, daar ben ik van overtuigd! 💪

Tikkie
0

Donaties

€ 0

ingezameld