Annemaret en Jan de Graaf

Ik collecteer omdat:

Inmiddels zijn wij op 18 maart 2022 trotse ouders geworden van onze zoon Jip.

-------------------------------------------------

2021:

Vorig jaar schreef ik onderstaand stukje, niet wetende dat een jaar later de 'ik-vorm' moest worden veranderd naar de 'wij-vorm'.

Naast dat ik degene was die inmiddels 19 jaar diabetes type 1 had, kreeg ook mijn man Jan afgelopen 4 maart op 35-jarige leeftijd de diagnose diabetes type 1. Bizar.. dit was onmogelijk, beiden diabetes type 1. 
Er valt veel te vertellen over de periode van de diagnose en hierna, hoe wij ermee omgaan als gezin nu wij het beiden hebben, maar dat wordt voor nu een te lang verhaal :-)

1 ding is zeker: we begrijpen elkaar nu volkomen, voelen van elkaar wat we meemaken en vechten iedere dag om alles weer voor elkaar te boksen samen. Hoe intens de ziekte is en hoe de omgeving en wereld van buitenaf dit niet ziet en begrijpt. 

Onze kinderwens kwam er ook anders uit te zien. Ons dochtertje van 4 heeft een aanzienlijke kans om diabetes type 1 te krijgen, zo ook ons kindje die we in april 2022 verwachten doordat wij als ouders het nu beide hebben. 
We weten dat de kans op genezing voor ons heel klein is en hopen dan ook enorm dat er uiteindelijk voldoende geld opgehaald kan worden voor onderzoek wat leidt tot genezing voor de komende generaties.

Liefs,

Annemaret en Jan

-------------------------------------------------

2020:


.. ik zelf inmiddels 18 jaar diabetes type 1 heb. Gewoon; omdat ik net zo wil leven als iedere gezonde 30-jarige meid. Gewoon; omdat ik niet meer zo moe wil zijn. Gewoon; omdat ik niet altijd wil berekenen wat ik eet en hier rekening mee moet houden. Gewoon; omdat ik net zoveel uur zou willen werken als iedere gezonde 30-jarige. Gewoon; omdat ik ook graag avondjes los zou willen gaan, zonder dat ik er op dat moment/hierna de gevolgen van heb. Gewoon; omdat ik net als iedere jonge moeder, energie heb om voor mijn dochter te zorgen. Gewoon; omdat ik niet afhankelijk wil zijn van een arts om zwanger te mogen raken. Gewoon; omdat ik niet wil dat m’n kleine meisje weer eens eten moet gaan pakken voor haar moeder als ze een hypo heeft. Gewoon; omdat ik niet meer over die extra bagage na wil denken als ik op vakantie ga. Gewoon; omdat ik mijn man niet meer wil belasten Gewoon; omdat ik niet wil dat m’n diabetes invloed heeft op m’n psyche. Gewoon; omdat ik nog zoveel meer dingen kan verzinnen.. Gewoon...omdat ik beter wil worden.

Tikkie
0

Donaties

€ 0

Opgehaald